Den vackraste presenten är personlig

glad gyllene gåva

Livsnjutning är något otroligt individuellt och handlar om att uppmärksamma livets goda ting. Om du köper en present åt någon behöver du veta vad det är dom verkligen uppskattar, att köpa en påse kaffebönor till en tedrickare är exempelvis inte det bästa. 

Oftast känner man personen man köper presenten till tillräckligt bra för att inte göra ett sådant misstag, men om man inte gör det. Vad gör man då? Jo, det finns ett antal lösningar där den enklaste kanske är att satsa på ett ”säkert kort” som så gott som alla skulle tycka om.  Design och kvalitetsföremål brukar oftast vara en stor hit oavsett vad man njuter av annars. En riktigt högkvalitativ kökskniv är ett exempel på en sådan typ av produkt.

Eller varför inte ett presentkort? Gjort fel kan det vara lika tråkigt som att ge bort kontanter men om man tänker till så kan det bli riktigt bra. Ett sätt är att slå ihop det med ett litet paket, till exempel ett presentkort till bion tillsammans med några godispåsar.

En annan rolig lösning som har växt fram på är Noblecard som är ett gåvokort du kan använda för att beställa presenter till dig själv från deras hemsida. Det roligaste från vår synvinkel är utan tvekan det stora utbudet som finns av designföremål och delikatesser. Perfekt att ge om man inte är säker på vad mottagande livsnjutare gillar. Noblecard är dock specifikt inriktat till företag som vill ge presenter till exempelvis anställda, leverantörer eller anställda.

Det viktigaste är som alltid vid presentval att tänka kreativt och om du inte kommer på något generellt som skulle passa, gräv lite. Fråga runt om vad personen i fråga gillar så hittar du säkert något som passar.