Ett enkelt och smakfullt tips

Ett riktigt smaskigt tips kommer här, för njutbara stunder. Den här lilla salladen, förrätten, eller vad helst man nu vill kalla det, är mycket enkel att tillaga och tar maximalt en kvart att färdigställa om du inte har en stor skara att förse med något ätbart.

Ingredienser

  • Brieost eller Mozzarellaost 
  • Färsk basilika
  • Cocktailtomater (vanliga tomater går också bra)
  • Olivolja (virgin)
  • Balsamvinäger (lagrad)
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Tallrik 2Tillagning

Tillagningen är lika enkel som det verkar, du behöver inte ens använda någon el för detta. Börja med att ta en sån stor bit ost du vill använda och skär den i lämpliga bitar. Vad lämpliga bitar är, det känner du själv, men bitarna på bilden är en bra måttstock. Lägg ut osten på en tallrik. Skär sedan tomaterna i lämpliga bitar och lägg bredvid ostbitarna. Hacka nu den färska basilikan grovt så att smakerna frisätts. Om du bara klipper av ”löven” så kommer inte smaken att kännas lika mycket. Strö sedan basilikan över osten.

Nu är det bara finliret kvar. Ta olivolja och ringla över det som ligger på tallriken. Mängden beror på smak och tycke. Tag sedan en nypa flingsalt och sprid ut över härligheten och sedan på samma sätt med svartpeppar. Nu återstår bara att ringla härlig lagrad balsamvinäger över hela anrättningen, men håll gärna igen på mängden, det är bättre att ställa fram flaskan på bordet så får den som skall äta välja själv hur mycket den vill ha av balsamvinägern.

Serveras förslagsvis med ett glas franskt eller italienskt rödvin. Vill du hitta en riktigt bra balsamvinäger eller olivolja så kan du besöka Parma Salami, dom har även en massa annat gott, till exempel salami som du hör på namnet.