Fira med god mat och dryck

När något bra och trevligt händer är vi ofta benägna att fira på ett eller annat sätt. Många gånger väljer man att unna sig något litet extra och att då satsa på en riktigt god måltid och något gott att dricka till är det perfekta sättet.

Drycken

Vänder vi först blicken mot dryck är det nog inget som förknippas med firande så mycket som champagne. Att skåla med ett glas champagne innan eller efter maten är en riktig klassiker.  Planerar man på att göra detta är det viktigt att att ställa in champagnen i kylen minst två, ofta helst tre timmar innan servering. För en extra fin touch kan man även köpa in en stilig champagnehink, fylla den med is och ställa fram vid sidan av bordet.

När det sedan kommer till vad man dricker till maten kan detta ibland vara en utmaning. Speciellt när man tacklar rätter och råvaror man kanske inte är så bekant med. Men som tur är finns det gott om information kring detta man kan dra nytta av.

Maten

Mat vi gärna firar med inkluderar många olika typer av rätter.  Lammstek och oxfilé är två kötträtter som alltid är aktuella när det vankas fest. Laxen är kanske den mest valda fisken när man vill lyxa till det något, men det finns även utrymme för att gå lite mer exotisk om man har tillgång till bra råvaror. Kräftdjur som krabba, hummer och vanliga kräftor är också väldigt populära. Kräftor kanske dock är vanligare förknippade med just kräftskiva. Tryter det på idéer finns det gott om recept man kan kolla upp.

Lägg gärna ned lite extra tid just på uppläggning och garneringen av rätten än vanligt. Även om det ju är smaken vi är ute efter i slutändan kommer alla uppskatta tiden man lagt ned på det visuella också.