Nytt och spännande för dina glas

Om du tittar djupt i glaset kan du se ett fantasifullt mönster i gröna toner. Färgen är lugn och ger dig en känsla av tillit och välmående. Du känner med ens att du trivs i dina goda vänners lag. Anledningen till din vision och ditt välbefinnande är inte att du har druckit för mycket. Det beror dock på att ditt glas är tomt och att du därmed plötsligt fått syn på det vackra glasunderlägg som skyddar bordet från dropp.

Färgers betydelse

Eftersom du inte tidigare lagt märke till ditt glasunderlägg, var vinet i ditt glas förmodligen rött. Det är en färg som står för passion och romantik. Därav sällskapets eldiga diskussion om Frederico García Lorcas poesi. Färger i vår tillvaro förhöjer inte bara den estetiska njutningen utan påverkar också våra känslor .

Harmoniska mönster

Det är inte bara färger som har ett inflytande på välbefinnandet. Även mönster inverkar på vår sinnesstämning. Det mest kända exemplet är det så kallade gyllene snittet som utgår ifrån att det mänskliga ögats synintryck alltid följer en bestämd struktur. På så vis går det att proportionera sträckor eller ytor för att uppnå visuell harmoni. Med färg och form kan du alltså öka din njutning i stunden.