Testa laga något nytt

Vardagen går ibland på rutin och det är lätt att man lagar samma mat vecka ut och vecka in. Det kan vara svårt att hitta inspiration till nya maträtter då det kräver lite planering av inköp och dessutom bra recept. Men det är inte omöjligt att hitta kreativiteten i köket igen. Hitta hjälpmedel här.

Nya smakkombinationer

För att hitta det där nya och spännande kan det vara bra att testa nya smakkombinationer. Det kan göra att du på nytt finner njutning i matlagningen. Det kan vara nya kombinationer i maträtten men det kan även vara en ny kombination av mat och dryck. Till exempel kan du uppleva en maträtt annorlunda när du äter den med ett nytt rött vin. Olika drycker har förmågan att ta fram olika smaker i råvaror.

Addera det lilla extra

En annan idé är att addera en ny smak till en rätt vilket gör att den får en helt annan karaktär. Till exempel kan din köttfärssås få en ny och spännande karaktär om du adderar lite torkade kantareller. Alternativt kan du prova att fritera dina egna pommes eller sötpotatispommes. Kombinera sedan detta med en riktig smaskig efterrätt som du aldrig har gjort förut.